SINCLAIR | IRIS eTRIKE


Meer dan 30 jaar nadat zijn oom er op spectaculaire wijze niet in slaagde Groot-Brittannië in beweging te krijgen met driewielers op batterijen, is uitvinder Grant Sinclair optimistisch dat zijn bijgewerkte versie van de C5 een goed bereden succes zal worden. De oude Sinclair is omgebouwd tot een moderne Trike met e-assist. Uiteraard gebruikmakend van de laatste innovaties. De Trike wordt in het eerste kwartaal van 2021 geleverd. Voor Europa is er een 250 Watt exemplaar waarmee een snelheid van ca. 30 km/u kan worden bereikt. Volgens Europese normen is dit een fiets en is geen rijbewijs o.d. nodig. Meer info vind je op de website van IRIS eTRIKE

 

 

SUPER SNEL - IRIS eTrike® is ontwikkeld als een consumentvriendelijke versie van 's werelds snelste, door mensen aangedreven fietsconcepten. Het ontwerp van de carrosserie is geïnspireerd op aerodynamische helmen die worden gebruikt voor wielerwedstrijden op de velodrome. De IRIS is geclassificeerd als elektrische driewieler (EAPC-weglegaal zonder rijbewijs of verzekering vanaf 14 jaar) en bevat standaard een beperkte trapondersteuningsmotor van 250 watt die start zodra er wordt getrapt. De hoge versnelling geeft de rijder extra vaart om door te trappen van 15,5 km/u tot 30 km/u.

 

EXTRA VEILIG - Hoog profiel op borsthoogte trekt de aandacht van andere weggebruikers. Quantum Foam EPP bodymateriaal van de volgende generatie beschermt de berijder (vergelijkbaar met crashhelmtechnologie die bij skiën wordt gebruikt). Driewiel trike-formaat maakt rijden veiliger in alle weersomstandigheden. LED koplampen, richtingaanwijzers en remlichten helpen de zichtbaarheid. Ingebouwde HEPA-filters vangen een hoog percentage microscopische deeltjes op, waaronder veel bacteriën en virussen.

 

CARGO - Afsluitbaar achtercompartiment kan tot 50 liter vervoeren. Ideaal voor persoonlijke boodschappen of zakelijk gebruik, bijv. Paramedici, expreskoeriers of voedselbezorging. Custom design body skins zijn eveneens beschikbaar (ideaal voor aanschaf bedrijfswagenpark).

 

EENVOUDIG TE GEBRUIKEN - uitzonderlijk wendbaar hybride voertuig met go-kart-achtige besturing. Trike-ontwerp betekent dat balanceren niet nodig is. Naafmotor start automatisch wanneer trappen wordt gedetecteerd (geen gashendel nodig). Duurzame lekvrije banden bieden superieure grip in alle rijomstandigheden en betekenen dat banden minimaal vervangen hoeven te worden. Cabine bevat een universeel smartphonedock voor GPS, muziekweergave, calorieëntelling enz. IRIS heeft een ingebouwde achteruitkijkcamera die real-time video streamt naar de iPhone® of Android®-toestel van de bestuurder.

 

ULTRA EFFICIENT - verbruikt ongeveer 5p elektriciteit voor 50km. 250+ watt naafmotor is ultra-efficiënt door gebruik te maken van regeneratief remmen. Onderhoudsarm, 8-speed racefiets versnelling. Dubbele hydraulische schijfremmen zorgen voor maximale stopkracht.

 

WEERBESTENDIG - Scharnierende luifel van acryl beschermt de rijder tegen weersinvloeden. Ingebouwde ventilatieopeningen kanaliseren de lucht in de cabine, om de rijder koel te houden via HEPA filters die vervuiling tegengaan.

 

COMFORT - Rechtopstaande kuipstoel op hoog niveau maakt deel uit van het kuipwerk en is ontworpen met behulp van metrische gegevens van bewezen ergonomische stoelindelingen. IRIS eTrike® houdt u warm en droog.

 

AFFILIATE PROGRAMMA - Uw op maat gemaakte IRIS en commissie op toekomstige verkopen (onderhevig aan voorwaarden). Elke IRIS die u als vroege vogel vooraf bestelt, krijgt een uniek adres op maat (bijv. Twitter-adres en/of WEB-URL) op de zijkant gedrukt. Wanneer iemand de unieke code / URL van uw IRIS intypt op zijn computer of telefoon en een bestelling plaatst bij grantsinclair.com, kunt u een commissie verdienen op de verkoop. Dit maakt het zowel leuk als lucratief om de IRIS te promoten door gewoon rond te rijden.

 


TECHNISCHE GEGEVENS IRIS eTrike:

 

PRE-ORDER PRIJS | Vroege vogel prijs 5930 Euro inc. levering (excl. BTW)voor de 250 Watt versie. Geschatte verzending nieuwe pre-orders Q1 2021.

 

BATTERIJ | Uitneembaar Lithium-Ion accupakket. Capaciteit: 48v 20Ah voor een bereik tot 30 mijl op één uur opladen

 

MOTOR | 250+ watt directe aandrijfmotor (stil en weinig onderhoud). 500, 750 & 1000 watt uitsluitend voor de VS, Canada en andere gebieden.

 

WIELEN | 2x Velocity Aeroheat 20 inch wielen (voor) / 1x H Plus Sons Eero 26 inch wiel (achter)

 

BANDEN | 3x lekvrije Tannus Shield

 

PEDALEN | Shimano A530 SPD dubbelzijdige pedalen (voor normale schoenen of professionele clip-ons)

 

GELEID KANOIR | Slijtvast helder luchtvaart Plexiglas

 

DISPLAY | LCD met achtergrondverlichting, toont snelheid, afstand, batterijlading en energiemodus

 

LICHTEN | Vier RGB-LED's aan de voorkant voor koplampen en richtingaanwijzers. Enkel LED-remlicht achteraan met geïntegreerde linker en rechter knipperlichtpijlen.

 

BESTURINGEN | 8-versnellingen voor racefietsen met draaigreep

 

PRODUCT GEWICHT | 60 kilo inclusief batterij en lader

 

CONSTRUCTIE | Chroomstalen trike chassis binnen superlichte monocoque Quantum Foam EPP body