07-05-2017 | STROOPWAFELTOCHT


STROOPWAFELTOCHT 2017


Zondag 7 mei 2017 werd voor de 9e keer de 'Stroopwafeltocht' gereden. Een tourtocht van zo'n 68 km door het groene hart van de Randstad met als begin en eindplaats Gouda.

 

Dit jaar namen 27 deelnemers deel aan de tocht. De tweeliggers waren ruim in de meerderheid met verschillende typen ligfietsen waaronder drie roeifietsen. De afdeling Velomobiel werd vertegenwoordigd door twee Strada's, een Quest en twee bijzonder mooi Quattro Velo's.

 

Petra en Ruud van de Goudse Liggers organiseerden deze tourtocht, waarbij we in Leiden pauzeerden bij de nieuwe vestiging van Maia Ligfietsen.

 


Kort verslag | STROOPWAFELTOCHT 2017

Vertrek

De start van deze 9e Stroopwafeltocht stond om 12:00 uur gepland bij 'de Waag' in Gouda. Maar zeker de helft van de deelnemers arriveerden net als ik eerst bij het thuisadres van Petra en Ruud. Daar konden de auto's worden geparkeerd en in mijn geval ook de aanhanger. Zelf was ik om half negen richting Gouda gereden.

 

De ontvangst van Petra en Ruud was allerhartelijkst. De goede sfeer onder de ligfietsers is me sowieso de afgelopen maanden al opgevallen.

 

Start:

Omstreeks 11:45 uur werd naar het centrum gereden waar de groep zich voegde bij de fietsers die inmiddels rechtstreeks naar ' de Waag'  waren gereden. Natuurlijk werd daar weer de traditionele groepsfoto gemaakt (zie boven) van de ditmaal 27 deelnemers. Een mooi aantal volgens Petra een veilige tocht te kunnen maken. Na een woordje uitleg aan toegestroomde kijkers, werd de route gestart. In rustige tempo werd de stad uitgereden.

 


Groene Hart:

De Stroopwafeltocht beloofde een mooie rit door het groene hart van de randstad. Niets teveel gezegd! We reden volgens Ruud op zijn blog nadat we Gouda zijn uitgereden via de Julianasluis naar Moordrecht. Onder A20 en de A12 door en na een stukje langs de A12 gingen we door Moerkapelle richting Bentwoud. Via prachtige in het groen gelegen fietspaden door naar Zoetermeer om vervolgens via Benthuizen naar Zoeterwoude te rijden. Vandaaruit werd in een rustig tempo met een gemiddelde van 19 km/u naar Maia Ligfietsen in Leiden gereden.

 


Maia Ligfietsen:

 

In de nieuwe vestiging van MAIA Ligfietsen in Leiden werden we al opgewacht door de enthousiaste eigenaar. De vestiging zag er tip top uit en rook nog nieuw! Maar ook de lucht van de appeltaart en koffie was voor velen aanleiding om op deze qua temperatuur toch ietwat tegenvallende dag, snel naar binnen te gaan. Er werd gezellig bijgepraat en gekeken naar al het moois dat MAIA LIgfietsen te bieden heeft.

 

Onderwijl werden er buiten de nodige foto's van de fietsen gemaakt. Tevens werd even snel de enorme opbergruimte van de Quattro Velo door een aantal mensen bekeken en de eerste ervaringen met deze revolutionaire fiets uitgewisseld. Na een dank aan gastheer Thijs, wordt met de wind in de rug koers gezet langs de Oude Rijn. 

 

 


Terugrit:

 

Via Oudekerk en Alphen fietsen we door de polder terug richting Gouda Waar we stoppen bij de woning van Petra en Ruud.  Ik heb me verbaast over de waterstand naast de wegen in de polder. Het liep zowaar bijna over de weg.. Ben blij dat we in Limburg wat hoger zitten....

 

Hartelijk dank aan Petra en Ruud voor de goede organisatie! Was leuk om mee te mogen fietsen...

 

Tekst en foto's: Chris Trines (met gebruikmaking van gegevens van de blog van de Goudse Liggers)Download
STROOPWAFELTOCHT 2017 | Vrijdag 07 mei 2017
Hier vindt u de routegegevens voor uw fietscomputer.
20 Stroopwafeltocht_2017.gpx
GPS eXchange bestand 100.9 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0