26. mei 2020
NL | Doordat de productie en daarmee de aanvoer van nieuwe fietsen vanuit Roemenië stilligt, heeft Allert Jacobs (Velomobiel.nl) nu weer wat meer tijd om aan de nieuwe QUEST 3.0 te werken. Dat project vorderde langzamer dan in eerste instantie verwacht. Echter 'de plug' (het model waarmee de mallen worden gemaakt), is nu al een heel eind op weg. Toen ik onlangs bij VM was, stond de plug nog in de werkruimte. Ik noemde het 'de grot' achter Paulus zijn ruimte. NU zijn de eerste foto's...
27. april 2020
Hartmunt Genz is sinds enkele jaren een fervent Velonaut. In 2018 nam hij voor de eerste maal deel aan de OBT, vorig jaar in Utrecht en nu kijkt hij uit naar de OBT 2020 in Midden-Limburg. Hij publiceerde erover in het DUitse fietsmagazine ' Rad am Niederrhein'.
26. april 2020
Wat een feestelijke 25e editie van de SPEZI had moeten worden, is agv. Coronavirus tot een unieke virtuele beurs geworden.
21. januari 2020
We hadden contact met de bedenker/producent van de Bertolett Angel over de voortgang van het project.
01. januari 2020
Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe Quest (3.0). Met een grotere instap en nieuwe neus.
02. december 2019
Veel te vroeg moesten we afscheid nemen van NVHPV-lid en Ligfiets redacteur Paul van Roekel. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.
16. juli 2019
Met mooi weer en zo'n 45 deelnemers is het Grenslandtreffen 2019 verreden. Een korte terugblik.
22. juni 2019
Velomobiel.nl komt met groot nieuws. 19 Jaar na de introductie van de Quest zal een nieuwe Quest 3.0 worden uitgebracht. De voorbereidingen van deze fiets zijn in volle gang. In de tweede helft van dit jaar zullen de mallen gereed zijn en vanaf begin 2020 zal de fiets leverbaar zijn. De fiets krijgt een 28" achterwiel! Naast een nieuwe (QV) neus, heeft de Quest 3.0 een groot open te klappen instapluik en verbeterde vering en aandrijving. Zo staat te lezen in een bescheiden bericht op de site...
22. juni 2019
In de bijlage 'L' van dagblad 'De Limburger' staat zaterdag 11 mei een grote foto en artikel over ligfietsen. Dit in de vorm van een kort interview naar de ervaringen van Chris Trines. Met het artikel hoopt Chris mensen te interesseren in het ligfietsen. Reden ook waarom hij 25 mei met diverse andere fietsers aanwezig is tijdens het 'For You Tour'- event bij de wielerbaan in Geleen (zie hieronder). Het artikel van Marjolein Welling en de foto van John Peters vindt je hier.
22. juni 2019
Zaterdag 25 mei waren we met enkele ligfietsen, velomobielen, trikes en handbikes te gast tijdens de FOR YOU TOUR op de wielerbaan in Geleen. De aanwezigen konden zo kennis maken met deze fietsen. Enthousiasme genoeg evenals mooie reacties. Een mooi event waarbij de opbrengst ten goede komt aan promotie wielrennen voor kinderen. Dank aan Michel van Dijke.

Meer weergeven