SPEZI 2023 | Nieuwe locatie | BADEn-WÜRTENBERG | 29-30 April 2023


Foto SPEZI Hardy en Wolf en Wolf: van links naar rechts: Franz F. Hardy S. Gabriel W. op de ligfiets Florian W. 
Foto SPEZI Hardy en Wolf en Wolf: van links naar rechts: Franz F. Hardy S. Gabriel W. op de ligfiets Florian W. 

Verandering van locatie: SPEZI, 's werelds grootste vakbeurs voor speciale fietsen, wordt vanaf april 2023 voor het eerst in Lauchringen in Baden-Württemberg gehouden.

 

Na een pauze van drie jaar vanwege Corona vindt de internationale speciale motorbeurs SPEZI in 2023 weer plaats. Als 's werelds grootste vakbeurs voor speciale fietsen met tot 130 exposanten en ongeveer 10.000 bezoekers verhuist SPEZI na 24 succesvolle beurzen in Germersheim (Rijnland-Palts) nu naar Baden-Württemberg.

 

Om precies te zijn naar Lauchringen, een gezinsvriendelijke gemeente in de onmiddellijke nabijheid van de Zwitserse grens tussen de districten Lörrach en Konstanz.

 

 

Over de overdracht zegt oprichter Hardy Siebecke: "Met Florian en Gabriel Wolf en hun partner Franz Furmaniak uit Lauchringen kunnen we er zeker van zijn dat de geest en de flair van SPEZI behouden blijven en verder geïnspireerd worden door nieuwe ideeën." Het voormalige textielindustrieterrein "Lauffenmühle", waar de beurs vanaf 2023 wordt gehouden, biedt exposanten meer ruimte en plaats en is voor bezoekers nog compacter. De gemeente ondersteunt de nieuwe organisatoren met veel steun en inzet. Burgemeester Thomas Schäuble van Lauchringen zegt: "De verandering van de stedelijke mobiliteit in de landelijke regio helpen vormgeven is een taak die wij gemotiveerd zijn om aan te pakken en te ondersteunen Op 29 en 30 april 2023 gaan de poorten open voor de 25e SPEZI in Lauchringen.

 

Standortwechsel: Weltgrößte Spezialradmesse SPEZI ab April 2023 erstmals in Lauchenring - Baden-Württemberg

 

Nach drei Jahren coronabedingter Pause findet die internationale Spezialradmesse SPEZI 2023 wieder statt. Als weltweit größte Spezialradmesse mit bis zu 130 Ausstellenden und rund 10.000 Besucher:innen verlagert die SPEZI ihren Standort nach 24 erfolgreichen Messen in Germersheim (Rheinland-Pfalz) nun nach Baden-Württemberg. Genauer gesagt nach Lauchringen, eine familienfreundliche Gemeinde, in unmittelbarer Nähe zur Schweizer Grenze zwischen den Landkreisen Lörrach und Konstanz.

 

Zur Übergabe sagt der Gründer Hardy Siebecke: „Mit Florian und Gabriel Wolf und ihrem Partner Franz Furmaniak aus Lauchringen können wir sicher sein, dass Spirit und Flair der SPEZI bewahrt und durch neue Ideen weiter beflügelt werden." Das ehemalige Textilindustrie-Areal „Lauffenmühle", auf dem die Messe ab 2023 stattfinden wird, bietet Ausstellenden mehr Raum und Platz und ist dennoch kompakter für die Besucher. Die Gemeinde steht den neuen Machern mit viel Unterstützung und Engagement zur Seite. Lauchringens Bürgermeister Thomas Schäuble meint: “Den urbanen Mobilitätswandel auch in der ländlichen Region mitzugestalten, ist eine Aufgabe, die wir motiviert angehen und unterstützen”.