28-05-2017 | HPV- EVENT - PEER (B)


Human Powered Vehicles Belgium (HPV Belgium) organiseerde zondag 28 mei 2017 weer een fietsdag op de kombaan van Peer. Onder een stralende zon konden fietsfanaten kennismaken met allerlei types trikes, steps en Velomobielen. Je kon rijden in een Strada, Quest, Quattro Velo en DF.

 

Ik heb zelf kennis gemaakt met de QV. Echt een super comfortabele fiets die me veel in- en uitstap ruimte biedt. Een pluspunt. Heb er zeer ontspannen enkele ronden mee op de baan gereden en even kennis gemaakt met de rij-eiegenschappen. Het is even wennen vanuit een Strada, maar da's een questie van korte tijd. Het model dat in Peer aanwezig was had de doorgetrokken kap met vizier. Het maakt h'm nog impossanter maar geeft ook een goed gevoel.

 

Ook nog even op aan raden van Etienne van EM Velombiel een paar rondjes gemaakt in een DF. Ondanks de grotere versie, zat ik er wat opgepropt in. Maar eerlijk is eerlijk, wat fiets deze bike geweldig! En wat kun je snel snelheid maken. Durfde het zelfs even aan om de kom mee te pakken. Op zich al een hele ervaring.

 

Was weer een leuke ervaring, dank aan de organisatie!