27-05-2017 | GRENSLANDTOUR 2017

Foto's Oliver Piper
Foto's Oliver Piper

Zaterdag 27 mei organiseerde Grensrijder.com voor de eerste maal zelf een tourtocht; de Grenslandtour. In totaal reden 18 fietsers (16 Velomobielen en 2 open liggers) mee. Twee rijders moesten zich helaas vooraf nog afmelden. De zon prikte in de vroege ochtend al behoorlijk. Het zou een warme rit worden. We verzamelden bij de startplaats; de Gitstappermolen in Vlodrop.

Via de Etsberg reden we richting Herkenbosch en de fietsbrug in Paarlo. Vanuit Paarlo naar de Holsterweg. Daar stonden fotograven Marion en Bert van www.veldko.nl ons op te wachten om enkele prachtige actiefoto's te maken. Via het Reutje gingen we richting St. Odiliënberg. In het Linnerbos waren Marion en Bert wederom aanwezig!

Foto's Oliver Piper
Foto's Oliver Piper

Via de fietsbrug in Lerop ging het richting Asenray, Boukoul en de grens bij Swalmen. Een korte stop bij Roermond werd nog gemaakt alsmede een stop voor eem lekke band bij één van de deelnemers. Helaas was het voor een deelnemer toch nog te vroeg om een tocht van ca. 68 km te maken. Vlak voor het rustpunt in Overhertfeld moest deze deelnemers helaas (in onderling overleg) afhaken. Jammer maar begrijpelijk!

Nadat de inwendige mens was versterkt bij Stube ' Zur Kapelle' in Overhetfeld, werd via Elmpt koers gezet naar de Meinweg. Om daar de kers op de taart, een afdaling met gemiddeld 60 km/u te maken. Leverde vele lachende gezichten op! 

 

Alle rijders dank voor de deelname en het opvolgen van de instructies. Mede daardoor kunnen we terugzien op een goed en veilig verlopen Tour die ook in 2018 weer een vervolg krijgt op de zaterdag na Hemelvaart!

Foto's www.veldko.nl
Foto's www.veldko.nl


Route GRENSLANDTOUR 2017


Reactie/reaktionen Velomobilforum.de


Download
GPX | Grenslandroute 2017
Grenslandroute 2017.gpx
GPS eXchange bestand 71.1 KB


FOTOGALERIJ (download mogelijk)


Onderstaande foto's zijn gemaakt door Marion en Bert Kok. Meer werk van en informatie over deze fotografen vind je op hun website: www.veldko.nl. Onderstaande foto's worden je door Veldko.nl aangeboden en mogen worden gebruikt mits met naamsvermelding.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Klaus Liebertz (donderdag, 01 juni 2017 21:15)

    Ich möchte mich noch einmal für die schöne Tour bedanken.

    Siehe auch im Velomobilforum:

    http://www.velomobilforum.de/forum/index.php?threads/grenslandroute-2017.47540/page-2#post-828864