16-07-2017 | Kanalentour

Ditmaal was Oliver Piper verantwoordelijk voor de route die werd gereden. Een mooie tocht die ons door België en het Maasdal voerde. In totaal hadden 8 rijders zich aangemeld. Robert en Wolfgang hadden al behoorlijke wat kilometers gereden vanuit hun woonplaats naar de startplaats Maasbracht. Voor hen geen 100 km vandaag maar bijna het dubbele.

 

We reden eerst langs het het kanaal Wessem-Nederweert. Vanuit Nederweert volgden we het kanaal naar Weert en verder naar Lozen (B). Bij het fietscafé in Lozen hielden we voor het eerst even een stop. Vervolgens reden we langs het kanaal richting Dilsen-Stokkem. Dat was nog even lastig vanwege een afsluiting. Maar gelukkig wist Gerard ter plaatse de weg en leidde hij ons om de afsluiting heen.

 

De 'jaagpaden' zoals de fietswegen langs de kanalen genoemd worden, waren prima te rijden. Sommige waren nieuw geasfalteerd en/of in beton uitgevoerd. Mooie brede paden. Ook nodig gezien de drukte. Er waren veel recreatieve fietsers onderweg die overigens allemaal netjes langs de kant gingen voor ons. Onderweg kwamen we nog een paarse Strada tegen. Net afgeleverd door Etienne Stienen van EM Velomobiel. De trotse eigenaar was bezig met zijn 'maidentrip'. Op weg naar huis (Kapelle nabij Antwerpen).

 

Ook scheurde Mark Cox met zijn oranje-witte QV nog langs. Wij waren toen toch wel even blij dat we net op dat moment naast de kant stonden voor een korte plaspauze. Hij had ons waarschijnlijk zo van het fietspad geveegd :-). In Stein hebben we iets langer gepauzeerd waardoor we tijd hadden voor een hapje en drankje. Bij Brouwerij de Fontein was het op het terras goed toeven. Het was gezellig en iedereen had zin in de laatste etappe.

 

Een dikke pluim verdient Marie Ploskova. Zij is sinds kort de trotste eigenaar van een felgroene Quest XS. Dit was voor haar de eerste echte tourtocht waar ze aan mee deed. Echt veel kilometers had ze nog niet in de fiets gereden. Maar het ging bijzonder goed. 'Petje af' voor de prestatie die Marie neerzette. We hadden vooraf aangegeven rekening met haar te houden, maar dat was echt niet nodig. Ze fietste alsof ze dat al jaren doet. We zijn dan ook erg blij met deze nieuwe fietsvriendin.