31-07-2017 | RETOURTJE DRONTEN

Zaterdagochtend omstreeks 10:00 uur vertrokken ze. Jean Schickendantz in zijn metallic blauwe QV en Marie Ploskova in haar fel groene Quest XS. Op weg naar Dronten. Zeker voor Marie een hele tocht. Ze heeft de Quest XS pas enkele weken, maar heeft al bewezen een goeie ligfietser met doorzettingskracht te zijn.

 

De tocht is opgedeeld in etappes. De eerste etappe leidt het duo van Roermond via Nijmegen naar Oosterhout. Hier wordt overnacht op een mooie camping aan de Waal. De tocht verloopt probleemloos en het duo arriveert in de avond op de slaaplocatie. Daar worden meteen de tentjes opgezet. 

 

Zondag wordt koers gezet richting Dronten. Eerste koffie in Elst en dan via Beekbergen naar Elburg. Onderweg wordt een Indonesische reistafel naar binnen gewerkt. Net op het moment dat het buiten even miezert. Maar eenmaal buiten schijnt de zon alweer en kan vrolijk worden doorgefietst. Eindbestemming vandaag is camping 't Wisentbos bij Dronten.

 

Op maandag worden de QuattroVelo en Quest al vroeg met de neus richting Dronten gezet. Op weg naar Eva en Allert bij Velomobiel.nl. Eva en Marie komen beiden uit Tjechoslovakije, dus effe heerlijk Tjechs praten.... Jean voelt zich als in een snoepwinkel tussen alle mooie QV's en andere bikes die in de werkplaats staan. Ook de Deense Velomobiel-dealer is er om een fiets op te halen.

 

Nadat de doorlopende kap op de fiets van Jean is gemonteerd en er nog enkele kleine werkzaamheden aan de fiets van Marie zijn uitgevoerd, wordt weer koers gezet richting Oosterhout. Maar eerst effe een visje eten natuurlijk in Elburg. De camping aan de Waal wacht alweer. Een mooie tocht over de Veluwe volgt. Dinsdag arriveren de twee weer terug in Roermond. Vele kilometers en fietservaringen rijker!!

 

(alle foto's Jean Schickendantz)