17-09-2017 | MOLENTOCHT

'Molentocht' dat was de naam die is gegeven aan de ca. 82 km lange tocht die via de stuw van Linnen leidt naar Neeritter, Stramproy en Molenbeersel. Om vervolgens via Kessenich en Thorn via Montfort terug te rijden naar de startplaats in Roermond.

 

Roef Veerman, Rolf Küppers, Marcel van Riswick en Chris Trines reden de tour. Een wat kleiner aantal dan normaal, maar dat had o.a. ermee te maken dat de tocht niet lang geleden moest worden verplaatst qua datum en vanwege de blessures en/of defecte fietsen van enkele vaste rijders.

 

Roef was 's morgens om zes uur al vertrokken vanuit Nijmegen. Om excact 10:10 uur kwam de oranje Strada de bocht omrijden bij de startplaats in Roermond. Marcel en Rolf stonden daar al eventjes. We besloten om voor vertrek eerst even een kopje thee te drinken zodat Roef even de kans kreeg om uit te rusten van de eerste etappe en effe kon bijwarmen.

 

Omstreeks 11:00 uur vertrokken we richting Ool. Effe warmtrappen langs de Roermondse waterplassen. Vervolgens richting stuw in Linne en door naar Heel. Via Pol reden we richting Thorn. Na het tunneltje onder de A2 rijd je dan door 'de Maasvallei'  van Natuurmonumenten. MIdden op het pad stonden enkele koeien maar ook een tiental wilde paarden. Altijd even uitkijken met paarden!

Wielrenners die vanaf de andere kant kwamen manouvreerden tussen de dieren door. Het was alsof de paarden ons toen pas in de gaten kregen. Gelukkig renden ze allen meteen de bos in en konden wij gewoon door.

 

Lang het kapelletje van Thorn en bijbehorende kinderkopjes, reden we richting Pastorie in Neeritter. Daar hebben we kort gepauzeerd en genoten van pompoensoep/spitskoolsoep. Effe een warme opkikker. Vervolgens ging het via het ommeland van Hunsel richting Stramproy. Roef kwam al eens informeren waar de molens bleven...

 

De eerste molen die we echt zagen was die van Stramproy. Een fraai exemplaar. Ook de tweede molen ligt in Stramproy. Iets kleiner maar niet minder mooi. De derde molen was het plaatsje 'Molenbeersel' . Volgens jaren noemen we de tocht inderdaad anders!

Via Molenbeersel en het Belgische Fietsparadijs rijden we richting Kessenich. Daarbij moeten we wel enkele drukke wegen oversteken (een minpuntje). Van Kessenich naar Thorn is een kort tochtje.

 

Effe koffie en vlaai gegeten bij een ijssalon. Volop drukte in Thorn. Tijdens een familiedag zijn groepjes mensen Monopoly aan het spelen. Alle groepjes hebben een eigen kleur en krijgen opdrachten via de Whatsapp. Wie speelt het slimst en is de andere kleur te slom af. Leuk bedacht.

 

Na de stop rijden we via Maasbracht richting Montfort. We komen langs het mooie gebied bij de Reigerhorst.Vanuit Montfort richting Linne. Bij opa Verstappen was het muisstil. Lerop en de fietsbrug brengen ons terug naar het startpunt. Tevreden gezichten. Goedkeuring over de tocht (altijd fijn!).  We spreken af elkaar weer te zien tijdens het herfsttreffen...

 

Roef heeft nog vier uur fietsen voor de boeg. Wat kan die man rijden. Klasse!!

 

Foto's Chris Trines