07&08-10-2017 | HERFSTTREFFEN XVIII

Het zag er niet goed uit op de buienradar. Veel regen voorspelt op de zaterdag, op zondag zou het beter worden. Dus waarschijnlijk zaterdag droog en zondag natheid :-). Gerard, Marcel en Chris vertrokken om 09:00 uur vanuit Horn naar het pannenkoekenhuis in Overasselt. Een tocht van ca. 90 km. En inderdaad, het bleef de hele route heerlijk droog. We genoten van de mooie route via Roggel, Meijel, De Rips en meer bijzondere plaatsen en prachtige landelijke natuur.

 

Aangekomen bij het pannenkoekenhuis waren er al enkele fietsers met hun kinderen aanwezig. We schoven aan bij Eva en Alert. Heerlijk om te zien hoe hun zoon en dochter zich vermaakten met het meegebrachte speelgoed. De groep met kinderen verplaatste zich naar een rodelbaan in de buurt. Wij bleven wachten op de groepen die 's morgens aan twee routes waren gestart. Dat werd een uur wachten.

 

Nog even bijgepraat met bekenden en gekeken naar een unieke Alleweder uit Uden. Een bijzondere fiets waar de eigenaar vol trots over vertelde. Hij heeft nog veel plannen met deze fiets. Zoals een grotere Brabantse vlag op de body en het aanbrengen van verlichting bijvoorbeeld.

 

Toen de groep arriveerde stond de parkeerplaats in een mum van tijd vol met kleurrijke fietsen. Ook een fiets met de tekst www.fietsenvoorparkinson.blogspot.nl's Avonds hoorde ik het verhaal hierachter. Elmi Westra-Lemmer fietste in 2016 de Dutch Capitol Tour met als goede doel Parkinson. Dit omdat haar vader in 2016 al 25 jaar deze vreselijke ziekte heeft. Ze liet zich sponsoren en haalde het streefbedrag van € 5.000 ruim op. Het werd bijna € 6.000! En een mooie tourherinnering. Een goed idee koppelen aan een tour, zou een mooi idee zijn voor 2018, bedacht ik me.

 

In een klein uurtje waren we vanaf het pannenkoekenhuis naar ons avondverblijf 'zorgboerderij de Tienmorgen' in Beers gereden. Helaas bleef het tijdens deze rit niet droog. Er werd lekker voor ons gekookt en we konden binnen of in eigen tent buiten slapen. In de avond werd er bijgepraat. Jammer dat er niks te drinken kon worden besteld. Moest zelf zijn meegenomen. Hadden we niet op gerekend helaas!

 

Op zondagmorgen vertrokken we rond negen uur. Plan was om via Wanssum richting Neer te rijden. Daar zou Gerard richting Stramproy gaan en Marcel en ik richting Roermond. We hebben heerlijk gefietst maar soms leken onze fietsen ook op kano's. Plaatselijk en kortstondig werden er namelijk bakken water over ons uitgegooid. Ik moest weer even aan het weerbericht denken!

 

Na 85 km waren we moe maar voldaan weer thuis. En met een redelijk lege maag. Onderweg bleken we geen horeca tegen te komen waar we ook de inwendige mens konden verstevigen. Een leermoment voor volgend jaar.

 

Hartelijk dank aan de organisatie! 

 

Foto's Chris Trines