28-12-2017 | OLIEBOLLENTOCHT 2017

Op donderdag 28 december werd de traditionele 'Oliebollentocht' verreden. Dit maal in en rondom Rotterdam. Het werd een geslaagde tocht met zo'n 100 deelnemers. Slechts één klein incident; een deelnemer knalde tegen een paaltje met flinke schade aan zijn fiets tot gevolg. Gelukkig geen persoonlijk letsel. (Onderaan staan foto' s die gedownload kunnen worden).

 

Triple F

Ik had de avond van te voren alles voorbereid om omstreeks half acht richting Rotterdam te vertrekken. Met de nieuwe 'Triple F' stond mijn Quattrovelo 'muurvast' op de aanhanger. Geen zorgen dus over eventuele verschuivingen tijdens de rit en daarmee risico's op beschadigingen. Na circa twee uren in de auto kwam ik aan bij 'de Routier', het startpunt van de tocht. Effe een parkeerplaats zoeken was zo gebeurd. Met dank aan Allert de QV even van de aanhanger getild. Daarna snel startgereed gemaakt. De koffie/thee stond klaar alsmede de dames waar we ons konden aanmelden. Een polsbandje als bewijs van deelname.

 

NVHPV Jasjes 

Mede dankzij de enorme inzet van Marjolein van Dillen, konden we tijdens deze OBT voor het eerst pronken met onze nieuwe jasjes. Er waren diverse jasjes besteld en Marjolein was zo lief on die mee te nemen naar Rotterdam. Ze zijn echt erg mooi geworden, dragen heerlijk en zijn comfortabel. Daarnaast is de opdruk ook bijzonder fraai! Nog geen nieuw jacket? Je kunt ze nog bestellen via deze link op ligfiets.net. Kosten € 51,00 / jasje. Vergeet niet je maat aan te geven. 

 


Veel groen

Om eerlijk te zijn kon ik me vooraf geen voorstelling maken van de rit. We zouden het eerste deel door het groen fietsen en het tweede deel door de stad zelf. Ik ben blij verrast door het vele groen waar we doorheen zijn gereden. Mooie brede fietspaden. Nauwelijks  hinder van auto' s, bijzondere bebouwing af en toe (zelf huizen in vorm van vuurtorens - zie foto). Soms een smal bruggetje en ja... soms ook paaltjes. Helaas zag één van de deelnemers zo'n paaltje niet met schade als gevolg. Altijd jammer.

 


Feest van herkenning

Wat me altijd weer verbaast, is de leuke sfeer. Een soort ons kent ons sfeertje. Terwijl je in de fiets toch eigenlijk erg individueel bezig bent, zijn ligfietsers doorgaans erg sociaal. Contact is zo gelegd en leidt soms tot mooie verhalen of uitwisselen van tips voor mooie tochten. Zo ontmoette ik voor het eerst Tonnie Tuinte en Allen Andrew. Zeer regelmatig contact mee gehad wie Facebook, nu elkaar even de hand geschud en nader kennis gemaakt. Andrew maakt zijn eerste tocht met zijn QV met Rohloff naaf. Maar ook leuk was het gesprek dat ik met Mathijs Leegwater had. Verheug me al weer op het Rondje Texel op 30 maart.

 


Stadsrit

Na een prima verzorgde pauze bij 'Prachtig' onder aan de Erasmusbrug (de appeltaart stond al klaar), volgde een tocht in kleine groepjes door het centrum van Rotterdam. Langs bezienswaardigheden zoals de Euromast, de Rotterdam, Markthal en de Kubuswonningen reden we voor een korte stop en fotomoment naar 'Hotel New York'. Prachtig gezicht, maar wel een fris windje! 

 

En dan blijft het mooi om al die gekleurde en verschillende fietsen bij elkaar te zien. Ik vroeg Allert nog hoe het voelt om zoveel fietsen bij elkaar te zien Fietsen die voor een groot deel door hem zijn bedacht. Hij gaf aan er nu wel aan gewend te zijn maar toch wel blij te worden van de hoeveel QV's die nu meereden. En terecht!!

 


De Bollen

Na een met recht bijzondere rit, arriveerden we weer bij het startpunt 'ROUTIERS' in Rotterdam-Albrandswaard. Daar stonden de snert (en tomatensoep) en natuurlijk de oliebollen alweer klaar. Zoals al eerder opgemerkt, de organisatie was perfect! Effe lekker droge kleren aangedaan en opwarmen met een lekker koppie soep. Heerlijk!

Met hulp van Rolf en Klaus de QV weer op de aanhanger getild en toen de terugrit naar Roermond aanvaard. Met een brede glimlach terugkijkend op een zeer geslaagde dag. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt, zelfs het zonnetje scheen!!

 

En reagerend op de oproep van de voorzitter van de NVPHV; volgend jaar in OBT 2018 in Roermond/Midden-Limburg?? Wij zijn er klaar voor om de organisatie op ons te nemen!!