KONIKPAARDEN

Zondagmiddag, een schraal zonnetje en gure wind. Maar even zo goed heerlijk om er even met de QV op uit te gaan. Even nieuwjaar wensen bij een kennis in Neeritter en dan binnendoor en langs het hoogwater terug. Dat was het plan. Onderweg kom je dan bij Thorn door een natuurgebied waar o.a. runderen en konikpaarden lopen. Zie ze wel vaker als ik er fiets.

 

Nu ben ik altijd redelijk voorzichtig met paarden met ruiters. Je weet nooit hoe die paarden reageren. Meestal zijn ze schrikkerig en/of bang. Ik stop dan ook altijd even om het paard en de ruiter rustig de kans te geven om te passeren. Maar ja... deze zondag stonden de paarden midden op het pad met een houding van 'wie doet me wat?'.

 

Ik stoppen dus en even de situatie bekijken. Maar de mooie paarden gaven geen enkel teken dat ze van plan waren om het pad vrij te maken. Daarop besloot ik toch maar voorzichtig vooruit te fietsen. Hetgeen tot protest leidde. Maar uiteindelijk toch ook tot het vrijmaken van het pad.

 

(Konik)paarden... je weet het nooit!!