AIRLESS BAND

SCHWALBE komt met een nieuw product; een band zonder lucht. Lekrijden behoort daarmee tot het verleden. Een airless band dus met een volledig nieuw prikbestendig systeem. Dit de prijscategorie tussen € 85 en € 95. Natuurlijk best een pittige prijs, maar anderzijds is het natuurlijk ook wel weer erg fijn om niet meer lek te kunnen rijden.

 

De band bestaat uit een luchtvrij thermoplastisch polyurethaan (Merk Infinergy van BASF) gecombineerd met een interne Airless ring. De combinatie van de buitenband met het Airless-systeem is volgens Schwalbe geschikt voor hoge snelheden en elektrische fietsen. De banden gaan zo'n 10.000 km mee bij normaal gebruik. 'Het gevoel' van de band bootst een luchtdruk van 3,5 bar na. Volgens Schwalbe vergelijkbaar met een normale binnenband. Nadeel is dat sprake is van een iets hogere rolweerstand en een marginaal hoger gewicht t.o.v. reguliere buitenbanden met binnenband.

 

Of voor het monteren van de band nog bijzonder gereedschap nodig is, is niet duidelijk uit de info op te maken. Mogelijk is de band alleen via de fietswinkel verkrijgbaar en niet online. Om te starten zijn 40-622-maat band en een Airless-tegenhanger beschikbaar, geschikt voor binnenrandbreedten van 19 tot 21 mm.

 

Info gebaseerd op persbericht Schwalbe | Foto Schwalbe.