ALZHEIMER NEDERLAND

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van het Grenslandtreffen dat op 11-12 en 13 mei in Roermond plaatsvindt. Op dit moment zijn er al 14 aanmeldingen, maar verwachten er natuurlijk nog een paar meer.

 

Tijdens enkele voorbereidende gesprekken werden mooie herinneringen aan voorgaande tochten. En toen kwam bij mij het idee op om nog iets meer te doen met het treffen en en de tour. Want wat als het niet meer zo vanzelfsprekend is dat je je al die mooie (lig)fiets-momenten nog kunt herinneren? Dat je al die herinneringen langzaam verliest.

Het Grenslandtreffen wordt in en om Roermond georganiseerd. Wist je dat Roermond  een Dementie-vriendelijke gemeente is?? De gemeente en vele instellingen proberen ook voor mensen met Alzheimer een prettig woon en leefklimaat te creëren in onze stad.

 

Winkelpersoneel, dienstverleners en vrijwilligers krijgen gerichte cursussen hoe om te gaan met mensen met dementie en daardoor bijvoorbeeld de winkel uitlopen zonder  te betalen voor hun boodschappen.

 

Zoals zovelen is ook Alzheimer Nederland continu op zoek naar inkomsten/fondsen om hun onderzoek te kunnen betalen. Met het prachtige 'vergeet-me-nietje' hebben ze een mooi en sympathiek middel in handen.

 

Iedere deelnemer aan het Grenslandtreffen (of alleen de tourtocht) ontvangt van grensrijder.com een speldje van het 'vergeet me nietje' als aandenken aan deze tocht. Met aankoop van de speldjes ondersteunt grensrijder.com Alzheimer Nederland bij de uitvoering van hun werk. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Maar vele druppels koelen de plaat uiteindelijk af.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat u deze geste waardeert en ondersteund. En wellicht inspireert het u tot meer. Misschien vindt u wel een sponsor voor iedere verreden kilometer (75 in totaal). Wie weet hoe een balletje rolt.

 

Aanmelden kan heel simpel via onze home-pagina. Daar vind je een button om je aan te melden. Deelname aan de tourtocht is gratis. Blijf je twee nachten slapen dan kosten dat incl. 2x ontbijt € 25.00 pp.

 

Meer info over Alzheimer Nederland vind je hier