FLEVODAKJE OP QV


Sinds kort zijn mijn blauwe QV en de cremé QV plus van Jean Schickendantz beiden voorzien van een zogenaamd Flevobikedakje. Onlangs hebben we beiden de winterkap van de QV vervangen door de zomerkap. En natuurlijk werden we toen tijdens een tocht verrast met een flinke plensbui. Hetgeen ons op het idee bracht om te kijken of het geen optie is om het Flevodakje te combineren met de zomerkap.

 

Omdat we geen zin hadden om gaten te boren hebben we met Velomobiel.nl gebeld om te kijken of er geen bevestiging te maken is in combi met de spiegels. Allert heeft toen twee plaatjes gemaakt (één voor QV en één voor QV plus) die in plaats van de ringetjes onder de spiegel kunnen worden geplaatst. Vervolgens zijn beide stangetjes iets ingekort. Resultaat; een prima passende kap die makkelijk mee te nemen is en heel goed aansluit op de zomerkap.

 

Omdat we bij de Strada en Quest ervaringen hadden met het opwaaien van het dakje bij harde wind, hebben we ook hiervoor een oplossing gezocht. Waar ik op de Strada nog een kliksysteem uit de zeilwereld gebruikt, gaan we nu voor het gebruik van sterke magneten. Twee magneten met een trekkracht van ca. 14 kg zijn aan de binnenkant van de zomerkap geplakt (op de plaats van de klittenband) en twee magneten met een trekkracht van 10 kg voorzien van rubber beschermhoesje zijn met speciale lijm op de kap geplakt. Resultaat: een perfect vastzittende kap die echt niet meer openwaait.