GRENSLANDTREFFEN 2018 (1)

Foto Oliver Piper
Foto Oliver Piper

Onder dit artikel vind je foto's van het Grenslandtreffen die je kunt vergroten en downloaden.

 

Wat hebben we als organisatie genoten van het GRENSLANDTREFFEN 2018. Het is toch altijd spannend of je niets vergeten bent, of het weer meezit en hoe de route wordt ervaren. Uiteraard zijn we blij met de vele enthousiaste reacties. En natuurlijk ben ik trots op ons team dat zowel in de voorbereiding als ook tijdens het treffen klaarstond om het de deelnemers naar hun zin te maken. Het was voor ons ook even een 'generale' voor de OBT 2018 natuurlijk.

 

ACCOMMODATIE

Het gebouw van scouting St. Hubertus diende als slaaplocatie. Hier kon zowel binnen als buiten worden geslapen. Victor deed dat letterlijk onder een afdak op het terrein. Andere sliepen in hun eigen tentje maar ook binnen was een slaapruimte beschikbaar. De sanitair en was- en doucheruimtes in het gebouw zijn netjes en vielen dan ook in goede aarde. Ook de volledig ingerichte keuken deed zijn werk.

We hebben de locatie dan ook direct besproken als slaap/overnachtingsruimte voor de deelnemers van de OBT 2018. En we kunnen hier na de OBT een lekker feest maaltje serveren straks.

 

Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl

MUNSTERPLEIN

Het bleek een goede zet te zijn om te verzamelen op het historische Munsterplein. Naar aanleiding van 'voorpublicaties' waren er zelfs mensen speciaal naar het plein gekomen om de fietsen te bewonderen. Ook de media was aanwezig. Om TV -items te maken maar ook om foto's te maken en inspiratie op te doen voor een redactioneel artikel in het weekblad. Deze items worden nog op deze site geplaatst.

 

Iedereen die wilde, kreeg aandacht van de deelnemers en uitleg over wat ligfietsen nu precies betekent en hoe de fietsen functioneren.

 

Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl

HAPPEN en TRAPPEN...

Vanuit Roermond reden we via de Maasbrug naar Horn. Langs het kasteel in Horn en het Leudal in Haelen reden we via Bakkersheide naar Panningen. Langs en door de Heldense bossen reden we naar onze eerste pauzeplaats in Kessel. Bij kasteel 'de Keverberg' . Daar hebben we geluncht. Vervolgens via het veerpont door naar Beesel en Swalmen. Via de Bosstraat (waar onze  huisfotograaf Bert Kok van Veldko nl) in het gras langs de weg lag, reden we naar het Duitse Overhetfeld. Bij 'café Zur Kapelle' konden we iets drinken en even naar het toilet. Maar menigeen vond de ijskaart geweldig waardoor het toch meer 'happen en trappen' werd.

 

De laatste stop maakten we onder aan de Meinweg, het deel van de tocht waar de snelheden nogal kunnen oplopen. Om daar te komen eerst via de velden richting Elmpt. Bij de 'Boshut' hebben we nog iets gedronken en een lekker stukje Limburgse vlaai gegeten. Waardoor één van de deelnemers de uitspraak deed; "het lijkt wel happen en trappen"!

 

Foto  Eddi Laumanns
Foto Eddi Laumanns

GOURMET MET..

En het happen ging 's avonds nog even door. Nadat iedereen zich had opgefrist werd gestart met de gourmet avond. Effe lekker met z'n allen grillen waarbij uiteraard ook aan de vergetarische gasten was gedacht.

 

Opvallend is altijd tijdens een treffen hoe snel de contacten zijn gelegd. Het lijkt wel één grote familie! En er is altijd wel iets te vertellen. Over de fiets, over routes, de Spezi, sterke verhalen en persoonlijke zaken. Echt super gezellig. Zeker wanneer dan ook nog het kampuurtje lekker brand.

Foto Oliver Piper
Foto Oliver Piper
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl

FOTO' s

Natuurlijk is het altijd leuk om foto's te maken van de fietsen wanneer die ergens gestald staan. Maar leuke actiefoto's is toch weer wat lastiger. Om die reden had ik Bert Kok van Veldko.nl net als vorig jaar gevraagd om enkele foto's te maken. Hetgeen weer prachtige plaatsjes heeft opgeleverd.

 

In Overhetfeld kwam Eddi Laumanns spontaan naar ons toe. Deze voormalige Freelance Motorsportjournalist vroeg naar onze route en of hij wat foto's mocht maken. Het leverde bijzondere plaatsjes op.

Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl
Foto Veldko.nl


Enkele facebook reacties

 

Arnold Stokkel En een geweldig weekend was het zeker, iedereen heel hartelijk dank voor de gastvrijheid, de prima verzorging, de gezelligheid. Zou bijna gaan verhuizen

 

Marjon van der Kraats Pontjes- verslaafd die ligfietsers

 

Arnold StokkelVandaag de toertocht van de Grensrijders, 75 km genieten van het Limburgse en Duitse landschap met Matthijs , George en Jan. Helaas zonder Cees maar die komt deze kant weer uit als de Grensrijders de Oliebollentocht organiseren.

 

Marloes Dries Het was een fantastisch weekend. Heel veel dank aan Chris en iedereen die geholpen heeft om ons dit weekend in de watten te leggen. Het was de rit van de Veluwe naar Roermond meer dan waard!

 

Mark Cox Het was een leuke dag, beetje spijtig dat ik na de middag meteen door moest. Ik was nog net op tijd terug thuis (5 minuten overschot) nadat ik er op de een of andere manier in was geslaagd om de 60 km naar huis af te leggen in een klein anderhalf uurtje (QV niet snel???) De match waarvoor ik op tijd voor thuis moest zijn hebben we overigens ook gewonnen 

 

Ankie van Rijswick-Engels Was leuk! Ze zijn op de Bakheide ook langs gekomen!

 

Tonnie Tuinte (Reactie op vraag of hij goed thuis was aangekomen).Zeker Chris. Altijd erg vroeg wakker, dus om 6:05 vertrok QV55 uit Herten en om 11:40 was de reis volbracht. Een super weekend.  Èn er waren heel veel enthousiaste reacties over het Grenstreffen 👌👌👌

 

In totaal heeft de berichtgeving over het GRENSLANDTREFFEN via onze social media zo'n 1.500 mensen bereikt.

 


Foto's


Tijdens de toertocht zijn diverse foto's gemaakt. Onderstaand vind je die terug per fotograaf. Deze hebben allen aangegeven dat ze voor prima gebruik gedownload en voor sociale media, websites gebruikt mogen worden.

 

Eddi Laumanns heeft aangegeven dat zijn foto's niet gebruikt mogen worden in magazines of bij artikelen of voor commerciële doeleinden zonder dat daarover met hem contact is geweest. Dit kan via info@grensrijder.com.


Bert kok | veldko.nl

Onderstaande foto's van Veldko.nl fotografie, mogen met naamsvermelding worden gebruikt.

Oliver piper

Onderstaande foto's van Oliver mogen met naamsvermelding worden gebruikt!

Eddi Laumanns

Onderstaande foto's van Eddi Laumanns mogen niet worden gebruikt bij artikelen, in magazines en/of voor commerciële doeleinden zonder toestemming van de maker. De naamsvermelding/het watermerk op de foto's moet intact en zichtbaar blijven.

joop schuurmans

Onderstaande foto's van Joop mogen met naamsvermelding worden gebruikt!

GEORGE KRÜG

Onderstaande foto's van George en Mathijs mogen met naamsvermelding worden gebruikt!

rob van deurzen | via roermond

Onderstaande foto's van Rob mogen met naamsvermelding worden gebruikt!

paul wijntje

Onderstaande foto's van Paul 's zoon mogen met naamsvermelding worden gebruikt!