E-ASSIST INBOUWEN

De kogel is door de kerk! Het heeft wel wat tijd gekost. Wel of geen elecyromotor inbouwen in de QV 52. ik ga het dus doen! En wordt weer net zo mobiel als voor mijn ziekte.

 

Als gevolg van het medicijn waarmee mijn leverkanker momenteel wordt behandeld, neemt mijn energielevel af. Op zich mag ik niet klagen, ik kan nog best lekker fietsen bijvoorbeeld waar lotgenoten al aan bed zijn gekluisterd, volgens de omcoloog. Tel je zegeningen, krijg ik dan te horen.

 

Het gaat me niet om meer snelheid. Het gaat me om meer afstand. En ik weet wel, 't not about the miles but about the smiles', maar ik wil toch graag met mijn fietsvrienden tochtjes van 60-80 km blijven maken. En nu haal ik op een goede dag max. 50 km.

 

Na enige omvraag, blijkt er op dit moment 1 QuattroVelo te zijn voorzien van een motor. Ik heb contact met de eigenaresse en veel goeie tips van haar ontvangen. Zij gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer in het Limburgse heuvelland, maar wil niet steeds totaal bezweet op het werk aankomen. Daarnaast is er op het werk geen oplaadmogelijkheid, dus de accu moest van voldoende capaciteit zijn om de totaalafstand aan te kunnen.

 

Uiteraard ben ik EM Velomobiel (mijn vaste service-adres) langs gegaan om te vragen of Etienne ook een motor kanen wil inbouwen. Dat blijkt geen probleem. Ik heb eerder werk van Etienne op E-gebied gezien en ben ervan overtuigd dat het op vakkundige en mooie manier wordt ingebouwd. Voor de plaats van de accu had hij al een goed idee. Ook heeft hij contact met Allard over welk vermogen de fiets kan hebben zonder problemen te krijgen aan de techniek en om de garantie te behouden.

 

In mei zal de motor worden ingebouwd. Daarna ben ik weer net zo mobiel als voor mijn ziekte, zo is de bedoeling!