Quest 3.0 | Nieuw en toch vertrouwd

Foto | Velomobiel.nl
Foto | Velomobiel.nl

UPDATE 14 december 2019 | 'De plug' van deze nieuwe fiets staat inmiddels in Dronten. Allert is bezig deze verder te verfijnen zodat de mallen gemaakt kunnen worden. Alles verloopt iets minder snel dan verwacht, maar de kwaliteit staat voorop. 

 

Virtueel is-ie klaar; de Quest 3.0. In het echie wordt er momenteel gewerkt aan de mallen. Allert gaf aan dat hij verwacht dat de fiets tijdens de OBT 2020 zeker mee zal rijden.

 

De voorkant van de Quest 3.0 doet denken aan de QV. Belangrijk is dat de vertrouwde en beproefde techniek van de Quest behouden blijft. Wel wordt naar verwachting een groot achterwiel (28"?) met enkelzijdige ophanging geplaatst. En gedacht wordt aan twee in plaats van drie bladen voor. Grootste pluspunt wordt voor velen de grote instap, mogelijk gemaakt door een open te klappen kap zoals bijvoorbeeld bij de Milan. En nieuw in het ontwerp zijn de removable wielcovers. Geen kappen die makkelijk even kunnen worden verwijderd bij het wisselen van een band, maar wielkasten die in de constructie worden geschoven en daar met drie of vier schroeven zijn vastgezet. Jammer! Ik had dan toch gekozen voor snel verwijderbare wielcovers. 

 

De fiets is in nauwe samenspraak met de fabriek in Roemenië ontworpen. Daarbij is gekeken naar een zo makkelijk mogelijke montage en productie. Dat scheelt bouwtijd en uiteindelijk levertijd. De prijs is nog niet bekend.

 

Wat mij betreft een geslaagd ontwerp dat in 2020 zeker weer de nodige fietsers aan zich zal binden.