Fietskaartjes trein service

NL | Wie op de valreep met de fiets in de trein naar bijvoorbeeld het Zwarte Woud wil, kan terecht op fiets-mee.nl van fiets- en treinliefhebber Jan Wagtendonk. Overdag werkt Wagtendonk bij een loopbaanadviesbureau. In de avonduren en op zijn vrije dagen runt hij het bedrijfje fiets-mee.nl waar je internationale trein- en fietskaartjes kunt bestellen. ‘Er moet iemand zijn die dit aanbiedt’, zegt Wagtendonk over zijn besluit deze zomer om een boekingssite op te zetten.

 

Daarvoor werkte hij bij de Treinreiswinkel. Door de coronacrisis moest hij omzien naar iets anders. Maar hij wilde zijn oude liefdes – fietsvakanties en treinreizen – niet vaarwelzeggen. Voor de consument is het heel uitdagend of bijna niet te doen om zelf een internationaal fietskaartje te kopen, stelt Wagtendonk. ‘Binnen Duitsland bijvoorbeeld kun je alles van a tot z met fietskaartjes regelen, maar zodra je de grens overgaat, kan dat niet. Je kunt wel internationale fietskaartjes kopen maar daarvoor heb je toegang nodig tot het boekingssyteem van de NS.’

 

Dat boekingssysteem is niet bedoeld voor consumenten, maar alleen voor reisagenten. Wagtendonk heeft na lang onderhandelen aan het eind van de zomer officieel toegang gekregen van NS. Zo kan Wagtendonk op 15 september daadwerkelijk met de kaartverkoop beginnen. Voor 25 euro per persoon stippelt hij het beste traject voor je uit en regelt hij het internationale treinkaartje en het fietskaartje en de benodigde reserveringen. Voor twee personen rekent hij 35 euro.

 

Meer info vind je op fiets-mee.nl

 

D | Wenn Sie zum Beispiel in letzter Minute mit dem Fahrrad in den Schwarzwald fahren möchten, können Sie fiets-mee.nl mit dem Fahrrad und Zug-Enthusiast Jan Wagtendonk besuchen. Tagsüber arbeitet Wagtendonk in einer Berufsberatungsagentur. Abends und an seinen freien Tagen betreibt er die Firma fiets-mee.nl, wo Sie internationale Zug- und Fahrradfahrkarten bestellen können. Irgendjemand muss das anbieten", sagt Wagtendonk über seine Entscheidung, diesen Sommer eine Buchungsseite einzurichten.

 

Davor arbeitete er im Train Travel Shop. Wegen der Koronakrise musste er sich nach etwas anderem umsehen. Aber er wollte sich nicht von seinen alten Lieben - Fahrradurlaub und Bahnreisen - verabschieden. Für die Verbraucher ist es sehr schwierig oder fast unmöglich, selbst ein internationales Fahrradticket zu kaufen, erklärt Wagtendonk. Innerhalb Deutschlands können Sie zum Beispiel mit Fahrradtickets alles von A bis Z organisieren, aber sobald Sie die Grenze überqueren, ist das nicht möglich. Sie können internationale Fahrradkarten kaufen, aber dazu benötigen Sie Zugang zum Buchungssystem der NS (Niederländische Eisenbahnen)".

 

Dieses Buchungssystem ist nicht für Verbraucher, sondern nur für Reisebüros gedacht. Nach langen Verhandlungen wurde Wagtendonk Ende des Sommers vom NS offiziell der Zugang gewährt. Damit kann Wagtendonk am 15. September tatsächlich mit dem Fahrkartenverkauf beginnen. Für 25 Euro pro Person legt er die beste Route für Sie fest und kümmert sich um das internationale Zug- und Fahrradticket und die notwendigen Reservierungen. Für zwei Personen berechnet er 35 Euro.

 

Weitere Informationen finden Sie auf fiets-mee.nl

 

Oorspronkelijk artikel Michiel Slütter - Nieuwsbrief Fietsersbond