09-12-2017 | PROGRAMMA 2018

 

De afgelopen periode is er nagedacht over het GRENSRIJDER programma voor 2018. Diverse ideeën zijn aangeleverd en besproken. We zijn dan ook blij dat we het nieuwe programma nu kunnen presenteren. Uiteraard ontvangen de GRENSRIJDERS nog een nieuwsbrief. Ook ontvangen? Meld je even aan en we houden je voortaan op de hoogte (kost je niks).

 

30 MAART 2018 | RONDJE TEXEL

Deze rit wordt georganiseerd door Mathijs Leegwater en is inmiddels een klassieker. Bedoeling is dat we de 30e vroeg naar Medemblik rijden (met de auto) en daar aansluiten bij de fietsers die richting Den Helder gaan. Vervolgens rijden we via het prachtige polderland-schap van Texel naar de vuurtoren in de Cocksdorp. Daar pauzeren we en versterken we de inwendige mens. Vervolgens rijden we via de duinen (echt fantastisch!) terug naar de boot en vervolgens naar Medemblik. Afhankelijk van het aantal deelnemers, regelen we iets qua vervoer. Alle kosten (boot/eten ed. zijn voor eigen rekening - eventuele kosten vervoer delen we door aantal gebruikers).

 

22 APRIL 2018 | MAASTRICHT - MELDKAMER LIMBURG | 91 KM

Helaas kon deze tocht in 2017 niet doorgaan. Nu daarom opnieuw op de kalender! We rijden naar Maastricht waar we een kort bezoek brengen aan de Meldkamer Limburg. Hier worden alle noodhulp aanvragen voor politie/ambulance en brandweer verwerkt. Vervolgens pauzeren we even in Maastricht waar we iets kunnen eten.

 

We fietsen aan de Belgische kant via Maaseik en Smeermaas naar Maastricht. Aan de Nederlandse zijde, via Geulle en Grevenbicht fietsen we terug naar het startpunt Maasbracht (Havenstraat).

 

Kijk hier voor de Maastricht route (tevens mogelijkheid tot downloaden).

 

05 MEI 2018 | VRIJHEIDSRIT - MARGRATEN | 116 km

In 2017 hebben we meegedaan aan de Freedom ride die toen door Midden- en Noord Limburg voerde. Op dit moment is nog niet bekend waar de tocht in 2018 wordt georganiseerd. Omdat het daarnaast niet mogelijk was om met Velomobielen mee te rijden in het peloton, hebben we nu bedacht om een eigen tocht te maken.

 

We rijden vanuit het monument nabij Kasteeltje Hattem in Roermond een mooie route naar het indrukwekkende Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten. Na een moment op dit kerkhof, pauzeren we in de buurt. Vervolgens aanvaarden we de terugweg. Route ed. moeten nog worden gemaakt (wie dit wil doen, graag even melden).

 

Kijk hier voor de route van de Vrijheidsrit (tevens mogelijkheid tot downloaden).

 

12 MEI 2018 | GRENSLANDTOUR | 76 KM

Vorig jaar is gevraagd om een overnachtingsmogelijkheid toe te voegen. Dit voor deelnemers die van verder moeten komen. We gaan dat dit jaar organiseren. Daardoor kunnen we ook eerder starten en de tocht iets verlengen. De Grenslandtour weer door mooie natuur en meerdere landen voeren. Ook dit jaar hebben we (op veler verzoek) de afdaling van de Meinweg in de route opgenomen. Helemaal op het eind als kers op het toetje.

 

We starten dit jaar op het mooie historische Munsterplein, midden in Roermond. We zullen daar ook even een attractie zijn voor het winkelend publiek. Eindpunt is dit jaar 'de Boshut' aan de Meinweg in Herkenbosch. Voor wie met de auto komt, wordt aangeraden om daar op de grote gratis parkeerplaats te parkeren. Vanuit 'de Boshut' is het ca 10 km naar het centrum van Roermond.

 

We houden je op de hoogte van overnachtingsmogelijkheid en evt. kosten. Tevens zullen we een leuk avondprogramma te organiseren met een stuk Limburgse vlaai en muziek. Meer info volgt.

 

Kijk hier voor de Grenslandroute (tevens mogelijkheid tot downloaden).

 

10 JUNI 2018 | NATIONAAL PARK MAASDUINEN

Op 10 juni gaan we richting Ooievaarsdorp Gennep. Daar rusten we. De tour voert ons door de prachtige Maasduinen die liggen tussen Venlo en Mook & Middelaar. Via Arcen rijden we terug. Daarbij gaan we langs de Maas en volgen deels het Pieterpad voor fietsen.

 

07 en 08 JULI 2018 | VENNBAHN

Vorige jaar maakten we kennis met de Vennbahntocht. We zijn toen gestart in Raeren en doorgereden tot Trois Viergés. Echter het stuk tussen St. Vith en Trois Viergés had voor Velomobielen weinig meerwaarde. Daarom hebben we besloten om in 2018 vanuit de omgeving Roermond te starten en door te rijden tot de camping in St. Vith. Daar overnachten we. Een dag later rijden we weer terug naar de startplaats. Aansluiten onderweg is natuurlijk mogelijk.

 

25, 26 en 27 AUGUSTUS 2018 | RONDJE ZEELAND

Ook in augustus maken we een tweedaagse tocht vanuit MIdden-Limburg naar Zeeland. We zetten een mooie tocht uit waarbij we op een camping in Zeeland overnachten. Op de tweede dag fietsen we weer terug.

Na een aantal gesprekken tijden de OBT 2017 is één ding helder geworden. Om echt mooi door Zeeland te kunnen fietsen is een derde dag nodig. We hebben daarom maandag 27 augustus toegevoegd aan deze tour!

Er zijn al wat ideeën, maar uitwerking moet nog plaatsvinden. Wie mee wil helpen/denken, meld je aan!

 

16 SEPTEMBER 2018 | ZUID-LIMBURG | ca. 110 KM

Op 16 september maken we een tocht naar Vijlen in Zuid-Limburg. Effe lekker het gevecht aan met de heuvels om het enige 'bergdorpje' van Nederland te bereiken. In Vijlen eten we en rusten we uit. Om met nieuwe energie de terugweg te aanvaarden.

 

We rijden vanaf Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch via Duitsland richting Vaals en uiteindelijk Vijlen. Uiteraard kent deze route enkele klimmetjes en mooie afdalingen. Via het Zuid-Limburgs landschap rijden we terug via Hoensbroek en Brunssum naar Posterholt. Daar nemen we weer afscheid van elkaar.

 

Kijk hier voor deze route (tevens mogelijkheid tot downloaden).

 

14 OKTOBER 2018 | BURCHTEN & KASTELEN

Dag en thema zijn bekend. We zijn nog even aan het kijken waar we precies gaan rijden. Als je een leuk idee hebt, laat maar weten.

 

We staan natuurlijk altijd open voor mooie tochten. Heb je een idee, laat het ons weten! Laat ook effe weten wat je van dit programma vindt. Zou leuk zijn. 

 

Reageren kan hieronder en via info@grensrijder.com

 

 

 Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Marloes (woensdag, 06 december 2017 05:54)

    Bij de zomer versie van de Elfstedentocht mogen sinds vorig jaar geen velomobielen meer meedoen. Wel bij de winter tocht die 4 februari op de agenda staat.

  • #2

    Sjef (zondag, 10 december 2017 22:34)

    Mooi programma! Ik wil zeker een keer meerijden (Quest XS of Baron) vanuit Venray